Opi mestareilta

Yritykset tekevät harvoin omat nettisivustonsa varsinkin, jos heillä ei ole alan ammattilaisia omassa henkilökunnassa. Sivuston suunnitteluun ja toteutukseen käytetään yleensä alan ammattilaisia, eli mainos- ja suunnittelutoimistoja. Paras lopputulos saadaan aikaiseksi, jos sivusto rakennetaan ammattilaisen, ja yrityksen päättäjien kanssa yhteistyössä. Ideat ja osaaminen tulevat ammattilaisen kautta, mutta yrittäjä tai yritys tietää itse millaista asiakaskuntaa he haluavat tavoittaa.

Ensin pitää siis tietää, millaista kohderyhmää sivustolla lähdetään tavoittelemaan, jotta tiedetään rakentaa sivuston sisältö, sekä visuaalinen ilme. Sisällön tulee olla helposti avautuva kävijöille, helppolukuista ilman teknistä sanastoa. Sisällön suunnitteluun liittyy olennaisesti myös hakukoneoptimointi, sillä ilman optimointia, sivusto ei nouse hakukoneissa korkealle, ja hakukoneissa näkyminen on yritykselle elinehto.

Pysy mielenkiintoisena – Päivitä sisältöä

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, pätee myös nettisivustossa. Kuvat ovat tärkeitä, mutta kuviin pitää muistaa lisätä myös kuvatekstit, muun muassa mobiilikäyttäjiä varten. Kaikkien käyttäjäryhmien huomioonottaminen lisää asiakastyytyväisyyttä, ja mahdollistaa sen tärkeimmän tavoitteen, eli uuden asiakkaan yritykselle. Sivuston sisältöä tulee myös päivittää, jo hakukoneidenkin vuoksi. Päivitetyt sivustot nousevat hakutuloksissa paremmalle sijalle. Myös asiakkaan näkökulmasta on mielenkiintoisempaa, jos sivustolla tapahtuu jotain, eikä vastassa ole aina sama näkymä.

Käyttäjäystävällisyys on yksi verkkosivuston tärkeimpiä ominaisuuksia. Asiakkaan tulee löytää hakemansa palvelut nopeasti, ilman neulan etsintää heinäsuovasta. Navigoinnin sivustolla tulee olla selkeää ja nopeaa, joten navigointinappulat tulee olla hyvin esillä, joko sivun vasemmassa laidassa tai sivuston yläosassa. Jos asiakas ei löydä nopeasti hakemaansa, hän todennäköisesti painaa sivuston oikeassa yläkulmassa olevaa ruksia.

Erinomaisena esimerkkinä loistavasti onnistuneista verkkosivustoista, voisi mainita online kasino Bettsonin nettisivut. Betssonin sivustolla yhdistyvät kaikki edellämainitut ominaisuudet, joita sivusto vaatii saadakseen paljon käyttäjiä, ja sen myötä myös asiakkaita. Värimaailma on silmiä hivelevä, kuvat ovat raikkaita ja mielenkiintoisia, ja ne ovat myös sopivan kokoisia. Navigointi on onnistunut, joten asiakas löytää nopeasti ja helposti etsimänsä pelin. Betsson on onnistunut tekemään verkkosivuillansa sen, mihin valitettavan monet yritykset eivät pysty, eli koukuttamaan kävijän sivuillensa. Sivustolla käynti on niin miellyttävä kokemus, että sinne on palattava uudestaan – jopa pelaamaan asti.

admin